- Onko sadevesijärjestelmäsi kunnossa? Näistä merkeistä tunnistat, että rännit kaipaavat huoltoa tai uusimista Miten voit ylläpitää sadevesijärjestelmän toimivuutta ja mistä huomaat, että järjestelmä kaipaa toimenpiteitä?
- Kieltäytyikö nuohooja nousemasta katolle? Tarkista kiinteistön kattoturva Vuosittain yksi kymmenestä nuohoojasta loukkaantuu työssään. Kunnossa olevat kattoturvatuotteet voivat ehkäistä turhat tapaturmat.
- Miten ränniremontti vaikuttaa talon ulkoasuun? Sadevesijärjestelmän ulkonäköä tulee harvoin ajateltua, mutta se voi vaikuttaa merkittävästi talon ulkoasuun. Lue, miten rännien värivalinta, muoto ja materiaali vaikuttavat talon yleisilmeeseen.
- Katon lumikuorma – välty kiinteistön vaurioilta Luminen talvi tuo omat haasteensa kiinteistön huoltamiseen ja suojaamiseen. Lue kolme tärkeintä muistisääntöä lumivahinkojen estämiseksi.
- Voiko nousukiskon asentaa vanhoihin seinätikkaisiin? Taloyhtiön vastuu ja riskit Ennen kuin taloyhtiö harkitsee nousukiskojärjestelmän asentamista seinätikkaisiin, on syytä pysähtyä miettimään turvallisuutta. Lue, miksi nousukiskoa ei aina voida asentaa vanhoihin tikkaisiin.
- Mistä tietää, milloin vanhat tikkaat tulee uusia? Tikkaiden suhteen on parempi katsoa kuin katua. Yksikin heikko liitos voi aiheuttaa putoamisvaaran, ja vanhoissa tikkaissa riskit ovat moninkertaiset.
- Talvi ei estä kattotöitä: Tämän vuoksi urakka kannattaa talvella Asennus talviaikaan tuo mukanaan enemmän etuja verrattuna kesäsesonkiin. Lue, kuinka saat joustavuutta asennuksen ajankohtaan, vältyt pihan istutusten suojaamiselta ja autat työllistämään ammattilaista hiljaisena sesonkina.
- Ränniremontin hinta – mistä rännien uusimisen hinta koostuu? Avaimet käteen -ränniremontin hinta sisältää kaiken suunnittelusta purkujätteen poisvientiin. Lue, mitkä asiat vaikuttavat ränniremontin hintaan.
- Pisko-tuotteet ovat varma valinta, kun laadulla on väliä – miksi valita kotimaiset Pisko-kattotuotteet? Lue, miksi Pisko-tuotteet erottuvat edukseen, kun hakusessa on Suomen säätä ja aikaa kestävät ratkaisut!
- Lumiesteiden tai katon kulkuteiden asennus ei vaikuta katon takuuseen – lue miksi Monet eivät tiedä, että katon takuu säilyy vahvana, vaikka katon turvatuotteet asentaisikin toinen toimija. Lue, mitä tilaajan kannattaa ottaa huomioon.
- Talon kunnossapito ja huolto: tarkasta kattoturva ja rännit eri vuodenaikoina näin Tarkistathan rännit ja kattoturvatuotteet vuodenaikojen vaihtuessa?
- Harkinnassa aurinkopaneelit? Lumiesteet tulee muistaa huomioida sijoittelussa Onko hankinnassa aurinkopaneelit? Samalla on hyvä tarkastella niiden vaikutuksia lumiesteisiin ja kattoturvaan. Paneelien huolimaton asennus voi heikentää kattoturvaa.
- Lumiesteet irtosivat? Varmista lumiesteiden kestävyys jatkossa näin Lumiesteet irtosivat ja tulivat lumen mukana alas? Lähtikö mukana myös kattopeltiä tai vahingoittiko lumi pihalla seisovaa autoa?
- Mistä tiedän, että rännien uusiminen on edessä? Neljä helppoa nyrkkisääntöä Rännien uusiminen on tärkeimpiä toimenpiteitä, mitä voit kiinteistön omistajana tehdä. Lue helpot vinkit ja tiedät onko ränniremontti sinulle ajankohtainen.
- Sadex kerää jokaiselta asiakkaaltaan kokemuksia ja palautetta Olemme mitatusti rakennusalan suositelluin toimija – katso minkä arvion asiakkaamme ovat meille antaneet.
- Siirrettävät lapetikkaat, puiset kattosillat ja muut huonot ideat kattoturvallisuudessa Nousetko katolle siirrettäviä tikkaita pitkin? Onko lapetikkaat asennettu harjan yli tai löytyykö katolta puiset kattosillat? Nämä ovat merkkejä siitä, että kattoturvassa on parannettavaa.
- Miten Sadexin asennustyö etenee? Projekti kohta kohdalta Milloin asentaja saapuu, täytyykö asennuspäivänä olla kotona, entä millaisen takuun saat? Lue, miten homma etenee, kun tilaat Sadexilta rännit, tikkaat tai kattoturvatuotteet asennuksella.
- Tikkaat talon seinään ja katolle: Valitse oikeat näillä ohjeilla Mitkä tikkaat tarvitset talon seinälle ja katolle? Erilaiset tikkaat voivat aiheuttaa mietintää. Lue, miten valitset oikeat tikkaat - olipa kotisi vanha omakotitalo, uudiskohde tai taloyhtiö.
- Rännien värin valinta: mitä tulee huomioida? Rännien värit kannattaa valita tarkasti, sillä ne ovat talosi julkisivulla näkyvällä paikalla. Lue, miten valitset rännien, tikkaiden ja kattoturvatuotteiden värit, jotka näyttävät hyvältä vuosia eteenpäin.
- Kotitalousvähennystä ränniremontista ja kattoturvatöistä – joustoa myös Sadexin maksutavoissa Tiesitkö, että kotitalousvähennys remonteista koskee myös rännien ja kattoturvan asennustöitä? Lue lisää veroedusta, joustavista maksutavoistamme sekä takuusta, joka tuo mielenrauhaa ilman lisämaksua.
- Kattotikkaiden hinta – mitä maksaa turvallinen kulku katollesi? Lue, mistä katolle asennettavien tikkaiden hinta muodostuu, ja mistä ei kannata säästää tikkaiden ostohetkellä.
- Ränni vuotaa, tulvii yli tai repsottaa? Toimi näin ja ehkäise kalliit vauriot Rännin vuotaminen, tulviminen tai repsottaminen kannattaa korjata heti. Lue, kuinka kalliiksi koituvia vaurioita voi ehkäistä itse, ja milloin on aika turvatua ammattilaisen apuun.
- Alumiinirännit, muovirännit vai teräsrännit? Mikä materiaali on ränneissä kestävin? Lue, millä perusteella sinun kannattaa valita rännimateriaali - ja miksi me Sadexilla luotamme teräkseen.
- Puiset kattotikkaat ovat turvallisuusriski Puiset kattotikkaat ovat tuttu näky monen vanhemman suomalaisen talon seinustalla. Puu ei kuitenkaan täytä kattotikkaiden turvallisuusvaatimuksia. Lue täältä, miksi puutikkaat kannattaa päivittää nykyaikaan.
- Uuden talon sadevesijärjestelmän suunnittelu ajoissa pelastaa pihasi ja kattosi sadevedeltä Kun olet rakentamassa unelmiesi uutta kotia, sadevesijärjestelmä kannattaa suunnitella ennen, kuin yhtäkään taloelementtiä on pystytetty. Lue, miksi uudisrakennuksen sadevesijärjestelmän suunnitteluun kannattaa kiinnittää huomiota vielä maatöiden aikana.
- Rännien puhdistus – näillä ohjeilla vesi virtaa sujuvasti kouruissa Rännien puhdistus ei ole rakettitiedettä, mutta se tulee suorittaa säännöllisesti. Lue, miten suoriudut räystäskourujen puhdistuksesta oikeaoppisesti ja vältät turhan ajanhukan ja vaaranpaikat sadevesijärjestelmän kunnossapidossa.
- Talotikkaat – pikaopas turvalliseen askellukseen katolle Kun nouset katolle, astu varoen mutta vakaasti! Talotikkaissa eli seinätikkaissa jokaisella askeleella on väliä. Lue lisää, mitä ottaa huomioon valitessa talotikasta.
- Häiritseekö rännien ääni yöunia? Rasittavaan tiputusääneen on nopea ja edullinen ratkaisu. Lue lisää, miten voit helposti hiljentää saedveden tiputusäänet ja nauttia sadeöiden hiljaisuudesta.
- Putoamissuojaus katolla kuntoon – vinkit taloyhtiölle Ei askeltakaan tikkaille ennen kuin putoamissuojaus katolla on varmistettu! Lue vinkit taloyhtiön putoamissuojauksen toteuttamiseen ja turvavarusteiden säilytykseen.
- Oletko vastuussa vanhasta taloyhtiöstä? Tarkasta katolta nämä asiat Vanha taloyhtiö voi sisältää katon remontti- tai turvallisuuspommin. Katso kattoturvan tarkistuslista, jonka avulla pysyt tilanteen tasalla.
- Omakotitalon paloturvallisuus Omakotitalosi paloturvallisuus kannattaa varmistaa viimeisen päälle, asuitpa upouudessa kodissa tai vanhassa rintamamiestalossa. Lue lisää niin tiedät, mitä sinun tulee ottaa huomioon!
- Kannattaako rännit, lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet asentaa itse? Lue, mitä sinun tulee huomioida kattotuotteiden itse asentamisessa ja milloin työ voi olla parasta antaa ammattilaisten hoidettavaksi, ja mitä etuja ammattilaisen asennustyö tarjoaa.
- Hätäpoistumistikkaat voivat pelastaa sinut ja perheesi Oletko rakentamassa uutta kotia tai ahkeroimassa remontin parissa? Ethän unohda hätäpoistumistikkaita? Jos kotisi on vähintään kaksikerroksinen, hätäpoistumistikkaat ovat yhtä tärkeä hankinta kuin ulko-ovesi.
- Miten valita sopivat rännit ja sadevesikourut? Tärkeimmät vinkit kootusti! Sopivalla sadevesijärjestelmällä on ratkaiseva merkitys sille, miten hyvin kattosi ja kiinteistösi kestävät syksyn sateita ja keväällä sulavaa vettä. Lue tärkeimmät vinkit kootusti!
- Luminen katto luo vaaranpaikkoja – varmista pihasi turvallisuus lumiesteillä! Kiinteistön omistajana olet vastuussa, että kattosi on turvallinen sen läheisyydessä liikkujille. Lue, miten varmistat pihasi turvallisuuden lumiesteillä.
- Onko kattosi varmasti turvallinen huoltotöille? Varmista kattoturvasi näillä vinkeillä Kiinteistön omistajana vastuullasi on varmistaa, että katolle nousu ja siellä kulkeminen on turvallista. Lue tärkeimmät ohjeet turvallisuuden takaamiseksi.
- Lahonnut räystäslauta eli otsalauta on yleinen ja yllättävä ongelma Räystäslauta on huomaamaton, mutta tärkeä kattoturvallisuuden tekijä, ja siksi sen kunto kannattaa tarkastaa aina ränniremontin yhteydessä. Lue lisää!